Twitter, 150 Milyon Dolarlık Cezaya Çarptırıldı – Yeterli miydi?

ABD’de Twitter, kullanıcılarının, hedeflenen reklamları satmaya yardımcı olması için kullanıcı verilerini yasa dışı olarak kullanmakla suçlanmasının ardından 150 milyon dolar (2.464.650.000,00 Türk Lirası) para cezası ödemek zorunda kaldı. Benim fikrimce Twitter için 150 milyon Dolar fazla bir para olmasa da geri adım atmasını sağlayacaktır.

Mahkeme belgelerine göre Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve Adalet Bakanlığı, Twitter’ın kullanıcılarına söz verdiği bir anlaşmayı ihlal ettiğini söyledi.

Twitter, telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi kişisel bilgileri reklamcılara vermeyeceğine söz vermişti. Federal müfettişler ise, sosyal medya şirketinin bu kuralları çiğnediğini söylüyor. Ayrıca Twitter, Avrupa’nın GDPR veri gizliliği kurallarını ihlal ettiği için Aralık 2020’de de 400.000 Euro’luk (7.014.768,00 Türk Lirası) para cezasına çarptırılmıştı. Federal Ticaret Komisyonu’nun orijinal tweetini buradan görebilirsiniz:

Twitter, çoğu gelirini sıradan kullanıcılardan ünlülere ve şirketlere kadar değişen kullanıcıların 280 karakterlik mesajlar veya tweetler göndermesine olanak tanıyan platformundaki reklamlardan elde ediyordu.

Adalet Bakanlığı tarafından FTC adına yapılan bir şikayete göre, Twitter 2013 yılında hesap güvenliğini artırmak için kullanıcılardan bir telefon numarası veya e-posta adresi istemeye başladı.

FTC’nin başkanı Lina Khan, “Şikayette belirtildiği gibi, Twitter, güvenlik amacıyla kullanma bahanesiyle kullanıcılardan veri aldı, ancak daha sonra verileri reklamlarla kullanıcıları hedeflemek için de kullandı. Bu uygulama 140 milyondan fazla Twitter kullanıcısını etkiledi ve Twitter’ın gelir kaynaklarını arttırdı.” dedi.

FTC ve Adalet Bakanlığı, Twitter’ın kullanıcılarına telefon numaralarını ve e-posta adreslerini hesap güvenliği amacıyla topladığını söylediğini, ancak bu bilgileri şirketlerin hedefli reklamlar göndermesine yardımcı olmak için de kullanacağını açıklamadığını iddia etti. tüketicilere.

Başsavcı yardımcısı Vanita Gupta da önceki hafta Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı kullanıcıların hassas verilerinin gizliliğini korumaya kararlıdır” dedi. “150 milyon dolarlık ceza, Twitter’a yönelik iddiaların ciddiyetini yansıtıyor ve bugün önerilen anlaşmanın bir sonucu olarak uygulanacak önemli yeni uyum önlemleri, kullanıcıların gizliliğini tehdit eden daha fazla yanıltıcı taktiklerin önlenmesine yardımcı olacak.”

Twitter, 150 milyon dolarlık para cezası ödeyerek hükümetin iddialarını kabul etti. Ayrıca, platformun veri gizliliği uygulamalarını iyileştirmesini sağlamayı amaçlayan önemli yeni uyumluluk önlemleri uygulamayı kabul etti.

 

Topluluk Tarafından Doğrulandı simgesi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir